SAKARYA / AKYAZI - Akyazı Mesleki Eğitim Merkezi

0(264) 419 01 21
FATİH MAH. 9024 SK. AKYAZI ASKERLİK ŞUBESİ BAŞKANL BLOK NO 77 AKYAZI / SAKARYA
Vizyon
Çırak, Kalfa ve Ustalarımızın; • Ülkesini ve Milletini seven, • ATATÜRK ilkelerine bağlı demokratik ve çağdaş yaşamı benimseyen, • Çevresiyle etkili iletişim kurabilen, • Bilimsel ve akılcı düşünme becerisine sahip problem çözebilen, • Belirtilen hedeflere yönelebilen, • Evrensel, kültürel ve ailevi değerlerin bilincinde olan ve sahip çıkan, • Ürettikleri hazmet ve ürünlerden gelir elde edip ailesine ve ülke ekonomisine katkıda bulunabilen, • Bilinçli üretici ve tüketici kimliği kazanmış, • Teknolojik gelişmeleri takip ederek uygulayan, • Yaratıcı düşünceye sahip, • Zamanı verimli kullanabilen, • Ve kendini sorgulayabilen, mutlu Kişiler olarak yetişmelerini sağlamaktır.
Misyon
Milli Eğitim sisteminin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda,tecrübeli eğitim kadromuzla; Akyazı´nın sosyal, kültürel, sanatsal ve teknik olanaklarından yararlanarak; Ahilik Kültürü ile yoğrulmuş, işverenler tarafından beğenilen, mesleki ve kişilik gelişimini tamamlamış, gelişen dünya düzeni içerisinde çağı yakalamak ve çağa uyum göstermek amacıyla ülkenin ihtiyacı olan nitelikli insan gününü yetiştirmek için ÇIRAK, KALFA ve Ustaların eğitimlerini ve gelişimlerini üstlenmektir.
Başarılar
Merkezimiz, kuruluş yılından itibaren 3308 Sayılı Kanun çerçevesinde binlerce Kalfalık ve Ustalık belgesini hak sahiplerine eğitim yoluyla kazandırmıştır. Ayrıca Sakarya ili ve Akyazı ilçesinde topluma hizmet veren Yetişmiş Sanayici, İş adamları ve kalifiye insan gücü kazandırmıştır.
Öğretim Şekli :Tam gün, Tam yıl
Merkezi sistem kalorifer.
Ulaşım
Okulumuz Akyazı otobüs termnaline 50 metre mesafededir. İlçe merkezine yürüyüş mesafesi ya da Belediye Ulaşım araçlarıyla ulaşım sağlanabilir.
Yerleşim Yeri
Ada caddesi üzerinde Sanayi Sitesi içerisindedir. Eski askerlik şubesinde hizmet vermektedir.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz Sakarya il merkezine 32 Km, Akyazı ilçe merkezine 2 Km, Sakarya Şehirler arası Otobüs Terminaline yaklaşık 25 Km uzaklıktadır.