T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAKARYA / AKYAZI - Akyazı Mesleki Eğitim Merkezi

TARİHÇE

 

   

   Genel ve mesleki eğitim bir bütünün parçalarıdır. Genel ve mesleki eğitimin, eğitim sisteminin bütünü içinde birbirini tamamlayıcı işlevleri vardır. Yalnız genel eğitim veya yalnız mesleki eğitim bireyleri hayata hazırlamak için yeterli değildir. Ancak bu genel ve mesleki eğitim bir bütünün parçalarıdır ilkesi oldukça yenidir. Uzun yıllar eğitim, insanları beyaz yakalı mesleklere hazırlama anlamında kullanılmıştır. Mesleki eğitim, eğitim sisteminin dışında, Ahi, Lonca ve Çıraklık örgütlerince sürdürülmüştür.

   Bireyin eğitimi, özellikle mesleki eğitimi söz konusu olduğuna göre, kendisine bu alanda gerekli bilgi ve beceriler ilgili öğretim kurumları tarafından kazandırılmaktadır. Nitekim ülkemizde meslek eğitimi, bir sistem içinde 13.yüzyılda yaygın eğitim kurumu olarak Ahilikle başlamış ve örgün meslek-sanat okullarının açıldığı 1860'lı yıllara kadar sürdürülmüştür.

    Akyazı Mesleki Eğitim Merkezi  Sanayinin üretici gücünü artırmak ve kalifiye eleman yetiştirmek üzere 1977 yılında çıkan 2089 Sayılı Çırak, Kalfa ve Ustalık Kanunu´na göre 2000-2001 Eğitim Öğretim yılında faaliyete başlamıştır. Akyazı Sanayi Sitesi içerisinde Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile aynı binayı paylaşmaktadır.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 11.12.2019 - Güncelleme: 11.12.2019 13:33 - Görüntülenme: 400
  Beğen | 0  kişi beğendi